Chiang Mai, part 2

Zondag 12 juli 2009

Na twee redelijk intensieve dagen was het vandaag tijd om eens lekker uit te rusten. We slapen daarom ook lekker uit tot een uur of negen. Gisteravond hebben we bedacht om vandaag naar Tiger Kingdom te gaan. Je kunt daar tijgers aaien en ja, what can I say? Om daar te komen leek het mij wel leuk om een scooter te huren. Tot mijn (en haar eigen) grote verbazing reageerde Sonja hier positief op. Zo gezegd, zo gedaan. We huren een scooter voor het waanzinnige bedrag van 3 euro per dag (!!). Nu heb ik in Australie wel links gereden en ook in Kenia was ik er redelijk aan gewend maar op een brommer door druk Thais verkeer.....ik was toch wat nerveus. We gaan onderweg en ik vind het al snel ontzettend leuk om te doen. Ok, soms snap ik het verkeer niet helemaal want het gaat gewon tegen je natuur in maar het gaat best goed al zeg ik 't zelf ('t is tenslotten mijn verhaal). :) We tanken en gaan dan op zoek naar en ontbijtplek. Na het ontbijt rijden we richting Tiger Kingdom wat zo'n 20km ten noorden van Chiang Mai ligt. We hebben de kaart goed bestudeerd en de weg vinden blijkt gemakkelijk. Voor een beetje zekerheid volg ik een tuktuk die ook die kant op gaat. Onderweg wel even checken of hij ook daadwerkelijk zijn touristen daar gaat afzetten en dit is zo. Lekker makkelijk dus.

En ja, dan kom je bij Tiger Kingdom. Beiden vinden we dit redelijk spannend. Wat heb je hier straks aan je kennis van onze huiskat? En belangrijker nog: gaan we hier deelnemen en bijdragen aan iets waar we achteraf niet aan hadden willen bijdragen. Worden de dieren wel goed verzorgd en voelt het goed ze hier zo achter te laten.

Bij de ingang krijgen we een soort menukaart. We mogen kiezen welke tijgers in diverse leeftijden of leeuwenwelpen we willen aaien. Nou dat is niet zo'n moeilijke keuze. Allemaal natuurlijk! Voor een voor Thaise begrippen flink bedrag mogen we met onze stapel kaartjes het park in. We beginnen bij de leeuwenwelpjes. We gaan de kooi in zonder de instructies te hebben gelezen. De oppasser zegt dat ik bij ze mag gaan zitten. Ik strek mijn hand uit en aai de kleine leeuw over zijn hoofd. Meteen haalt hij met zijn bek naar me uit. Ik schrik me echt dood en mijn hartslag, die al was verhoogd van de opwinding, maakt nu overuren. Son en ik kijken elkaar verschrikt aan en vanaf dat moment zijn we een stuk gereserveerder. Sonja leest de lichaamstaal en geeft aan dat de twee jonge leeuwen geirriteerd zijn. De oppasser legt uit dat we ze niet op de kop mogen aaien. Ja, zeg dat dan eerder denk ik nog maar later blijkt dit overal op de borden te staan. Juffie ongeduld weer hoor. Leest niets maar gaat er gewoon vol voor. Suf!

Nou de rest van het verhaal kunnen jullie 'lezen' aan de hand van de fotoserie die we geplaatst hebben. We hopen dat jullie net zo genieten (en niet al te jaloers zijn) als wij gedaan hebben.

Na afloop gaan we met een goed gevoel weer weg want we hebben gezien dat er veel gedaan wordt aan omgevingsverrijking. Dus Toinny, geen zorgen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer