Khao Sok National Park

Vrijdag 24 juli 2009

Op vrijdag zijn we van Koh Samui naar het Khao Sok National Park gereisd. In nog geen vijf uur waren op de plaats van bestemming, het Rainforest Resort. Onze river lodge doet zijn naam eer aan en ligt langs de rivier. We bereiden ons voor op de laatste dag morgen en boeken een gids die de ochtend met ons in het park zal gaan lopen. Morgenmiddag gaan we met een band de rivier af en dan is het klaar. Dan hebben we alles eruit gehaald wat er in zat. Veel gereisd, veel gezien en weer veel geleerd.

Zaterdag 25 juli 2009

Met Bee, onze gids, lopen we vandaag door het natste regenwoud van Thailand. Ook hier moeten we oppassen voor de bloedzuigers. Het is hier prachtig en onderweg zien we erg veel dieren. Vooral kleintjes zoals spinnen, salamanders, kameleons en vlinders. Bee weet veel van de natuur en dat is erg leuk. Zo leren over de verschillende bamboo soorten en hoe snel dat eigenlijk groeit. Soms wel 40 cm per dag! We komen ook redelijk verse olifantensporen tegen. Het is echt ongelooflijk hoe die dieren door zo'n regenwoud lopen zonder zich ook maar iets aan te trekken van aangelegde paden en neergezette informatieborden. We zagen een informatiebord van steen wat volledig door midden was gelopen door een olifant. Heel stoer van Babar! Na vier uur lopen komen we nog een groep langstaartmakaken tegen. Blijft bijzonder om deze dieren zo in hun eigen omgeving te mogen bekijken. Dan is het tijd voor de lunch, die we gratis hadden gekregen omdat we twee tours hadden geboekt. Nou dat had voor ons niet gehoeven want de noodles hier vinden we beiden niet echt lekker.

's Middags worden we in bikini bij de rivier verwacht voor een tochtje over het water op een opgeblazen band. We staan aarzelend te wachten want de stroming ziet er best heftig uit. Dit komt vooral omdat het vannacht ongelooflijk hard geregend heeft. Sonja had nog geen tropische regenbui gezien, nou, ze kon er nu uren van genieten. Maar goed, helden als wij zijn, stappen we op een band en laten ons meevoeren door de stroming. Het is k-k-k-k-koud!! Met kippenvel lig ik verstijfd in de band maar het is best leuk. Onderweg komen we langs een touw dat is opgehangen aan een rots. Het is de bedoeling dat je springt en dan heel snel klimt zodat je in het midden van de rivier terecht komt. Erg grappig om andermans pogingen te zien. ;-)

En nu is het avond en zitten we achter een monitor. Het verhaal is uit. We willen iedereen bedanken voor het meelezen en hopen dat jullie er net zo van genoten hebben als wij hier. De laatste foto's zal ik proberen nog hier te uploaden maar de computers zijn hier niet zo best.

Sawadee ka!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer