Koh Samui

Woensdag 22 juli 2009

Vandaag hebben we een dagtocht gemaakt. We wilden graag even snorkelen (wat we helaas op Ko Tao hadden moeten doen) en nog wat kleine eilandjes zien. Dit alles zou in 1 dag te doen zijn en zo gezegd zo gedaan zijn we aan boord gegaan van een snelle speedboot met nog 20 andere mensen. De crew was (helaas toch weer) wat onaardig en we voelden ons weer enorm 'tourist'. Van de drie weken die we hier in Thailand zijn geweest hebben we 2 dagen regen gehad, wat overigens een unicum is want het is regenseizoen hier. Maar woensdag was helaas zo'n dag. De boottocht begint dus al aardig nat want wij zaten buiten. De boot knalt hard op de golven en met de regen erbij maakt het een toch wat onaangenaam stukje varen. Als we op de plek zijn waar we kunnen snorkelen krijgen we de spullen in onze handen gedrukt en hebben we een uur de tijd. Ze zeiden nog net niet 'hup en nou van boord jullie!'. Het snorkelen was wel leuk. Son voelde zich weer als een vis in het water en volledig in haar element. Beiden hebben we mooiere onderwaterplekken gezien dus echt heel boeiend is het niet. Na zo'n 20 minuten ga ik verkleumd weer aan boord. Oh nee, het is echt wel warm hoor, maar ik verkleum nog met 30 graden. ;-) Na het afdrogen begint het weer te regenen en varen we met hoge snelheid door naar een eilandje verderop. Hier gaan we het strand op en is het 'time for relaxion', zoals ze dat zeiden. En daar staan we dan op het strand. We hebben 't koud, we zijn nat, het regent pijpenstelen en we kunnen nergens heen. Ik meedoen aan Expeditie Robbinson? Vergeet 't maar! Na een half uur wachten wordt de lunch geserveerd. Ik heb er geen goed woord voor over, behalve dat er aardappelen bij zitten. Die mis ik! Gelukkig gaan we na de lunch weer verder. We varen naar een volgend eilandje en doen een korte wandeling naar een viewpoint ergens boven op de berg. Er is een prachtig uitzicht over de divese eilandjes en we maken onze foto's. Dan varen we weer terug naar Koh Samui en daar mogen we voor het laatste onderdeel kiezen. Of je maakt een ritje op een olifant. Neh, been there, done that! Of je gaan quad-rijden. Son en ik kijken elkaar eens goed aan en we weten wat we willen. Een warme douche! We skippen het laatste onderdeel en lopen terug naar ons resort waar ons een heerlijke douche en patat met mayo wacht. :)

Donderdag 23 juli 2009

Aangezien het onze laatste dag op dit eiland is vandaag willen we er lekker van genieten. We huren een brommertje en rijden nog even naar de andere kant van het eiland. Nu kunnen we ook even de stranden zien waar we niet wilden zijn. Het strand is er prachtig maar veel te druk wat ons betreft. De jetski's vliegen om je oren en er lopen een hoop mannen met koopwaar waar je continue 'nee' tegen moet zeggen. De hele sfeer is er gewoon anders maar we vinden het wel leuk om dit ook gezien te hebben. 's Middags wil Sonja nog een Thaise massage op het strand. En ach, ik ben de lulligste niet, ik doe gewoon mee met een oliemassage van een uur. Heeeeerlijk! Hoewel ik het me niet kan voorstellen vond Son de harde Thaise massage ook erg lekker.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer